Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

Voor de 42e keer trekt de Antoniustocht vanavond door de straten van Oosthoven. Maar liefst 250 kinderen, ouders en leerkrachten gaan samen op stap, mét een warm hart voor Reuzepas. Dat doet ons erg veel deugd! Het is nog belangrijker dan het hopelijk mooie bedrag dat we bijeen zingen. Uiteraard is ook daarvoor onze dank erg groot!

Alle ingeschreven kinderen krijgen vandaag een briefje mee met de laatste info en het nummer van hun route. We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur die u of uw kind opgaf.

Sommige groepen zijn méér dan volzet:
• Route 2: Landbouwstraat, Weilandstraat, Veestraat, Kleiputstraat, Leemstraat,
• Route 7: Heieinde, Hueven, Hofstede en Tarweveld
• Route 9b: Dode Dreef, Karperstraat, P. Kruyfhoofdstraat en Verbindingsweg

In andere groepen kunnen we nog wat zangers gebruiken: we rekenen er op dat nog een aantal mensen vanavond wil verschuiven naar:
• Route 4: Schuurhoven, Bruno’sstraat
• Route 6: Steenweg op Ravels (paar)
• Route 8: Werkendam en Heidestraat
• Route 10: Heerestraat, Opstal

We verwachten iedereen om 17.45 u. op school, zodat de groepen tijdig kunnen vertrekken. Denk eraan je zichtbaar te maken in het donker! Na de tocht is iedereen van harte welkom in de Wijer voor een heerlijke tas soep of chocomelk.

Kinderen die niet in Oosthoven wonen, krijgen vandaag een Antoniusomslag mee. Zij kunnen die volgende week terug meebrengen en krijgen dan een bedankje.

In de klassen werden de liedjes alvast flink geoefend. Op onze website kunt u ze beluisteren en vindt u de liedteksten, zodat u vanavond ook kan meezingen.


Op zondag 21 januari is er de dieren- en paardenzegening aan de kerk van Oosthoven. Deze traditie, die ook plaatsvindt in het kader van de viering van Sint-Antonius, is een eeuwenlang volksgebruik. De zegening van dieren en de verkoop van de varkenskoppen aan de kerk is een prachtig spektakel. De organisatoren hopen op vele kijklustigen.

Onze ouderraad draagt zijn steentje bij en bemant de dranktoog. Een deel van de opbrengst is dan ook voor de school. Kom gerust eens langs! We kunnen nog extra hulp gebruiken achter de toog. We werken in 2 beurten: van 11 tot 15 u. en van 14 u. tot 18 u. Geef gerust een seintje via school@reuzepas.be als u nog kunt helpen. De dieren- en paardenzegening start omstreeks 11.30 u. De feesttent blijft open tot 17.30 u.


De kinderen van de lagere school hebben vandaag hun rapport bij. Naast inzet en betrokkenheid evalueren we uitgebreid houding en leervorderingen. We menen dat het rapport een aanleiding is om met uw kind te praten over de zaken die een pluim verdienen, maar ook samen te bekijken waar het eventueel beter kan.


Woensdag is er een pedagogische studiedag. De kinderen zijn die dag vrij. De leerkrachten dompelen zich onder in het thema ‘Om-armen’. Met getuigenissen van en workshops door ervaringsdeskundigen en begeleiders van 't Antwoord en De Lange Gank (CAW) nemen deze armoedeorganisaties uit Turnhout ons mee in de wereld van de kansarmen. Na de krokusvakantie doen we een project met de kinderen hieromtrent.


Om de goede schoolwerking van Delta vlot te laten doorlopen, gaat onze raad van bestuur op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie van directeur basisschool Delta. De vacature vind je op onze website. Solliciteren kan tot en met 20 februari. Deze vacature mag je natuurlijk ver verspreiden.

Een gezellig Antoniusweekend!
Namens het Reuzepasteam
meester Bert

Agenda
Vr 19/1 - 42e Sint-Antoniustocht – 17.45 u.
Ma 22/1 - zwemmen 1e
Ma 22/1 - oudercontacten kleuterschool
Di 23/1 - oudercontacten kleuterschool
Wo 24/1 - ped. studiedag – kinderen vrij